Parempaa toimintakykyä
joka päivä

Sähköinen ajanvaraus 02 533 2279

Faskiakäsittely

Helpotusta kipuun ja lihasjännityksiin

Tapoja käsitellä faskioita on useita erilaisia. Axiksessa pyrimme löytämään asiakaskohtaisesti sellaisen tekniikan, joka palvelee asiakasta parhaiten. Osa tekniikoista on hyvin helliä ja osa mielletään kivuliaiksi. Tule käymään vastaanotollamme Turussa, niin katsotaan juuri sinulle sopivin hoitomenetelmä.

Faskia on kollageenisäikeinen kudosverkko, joka ympäröi elimistömme jokaista kudosta, lihaksia, luita ja sisäelimiä. Faskiat jaetaan kolmeen eri tyyppiin: pinnallinen faskia, joka on ihon alla, syvä faskia, joka on lihaksen pinnassa ja viskeraalinen (sisäelimiin liittyvä) faskia. Kullakin faskiatyypillä on omat anatomiset ja biomekaaniset ominaisuutensa ja yhteys niitä ympäröiviin rakenteisiin.

Katso video YouTubessa: Fuzz Speach by Dr Gill Hedley

Pinnallisen faskian tekniikat

Pinnallisen faskian tekniikoilla pyritään vaikuttamaan hermojen kulkuun, lymfakiertoon ja ihon liukuun sekä lisäämään aineenvaihduntaa käsiteltävällä alueella.

Leikkausarvet ovat yhteydessä sekä pinnalliseen että syvään faskiaan. On erittäin tärkeää, ettei leikkausarpiin jää kiinnikkeitä. Vanhatkin leikkausarvet, joissa on kiinnikkeitä, saattavat myöhemmin aiheuttaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia sekä kipuja. Axiksessa käytämme apuna myös tehokasta LymphaTouch-laitetta pinnallisten faskioiden ja arpien hoidossa.

Viskeraaliset tekniikat

Osteopatiassa käytetään viskeraalisia tekniikoita sisäelinten ympärillä olevien faskiarakenteiden rentouttamiseksi. Tekniikat ovat hyvin kevyitä, ja niillä pyritään rentouttamaan sisäelimen ympärillä olevan faskian kireys, jotta elin pääsisi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla vapaassa ympäristössä.

Katso video YouTubessa: Jean-Pierre Barral: Visceral Manipulation

Faskiamanipulaatio®

Faskiamanipulaatio (FM) on italialaisen Luigi Steccon kehittämä menetelmä, jossa käsitellään pinnallista ja syvää faskiaa. Syvä faskia on yhteydessä lihaksiin, ja jos syvän faskian kerroksien välissä ei tapahdu liukua, aiheutuu siitä kipua ja liikerajoitusta. Rajoittunut tai kivulias liike voidaan manuaalisella käsittelyllä palauttaa kivuttomaksi. Liikelaajuus lisääntyy manipuloimalla tiettyä faskia-aluetta ja sen faskiapisteitä. Voimanvälittäjänä toimivalla syvällä faskialla on tärkeä rooli liikkumisessa. Siinä on paljon hermopäätteitä, jotka aistivat asentoa, liikettä ja kipua.

Tutustumisvideon löydät täältä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sähköinen ajanvaraus

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse