Faskiakäsittely

Faskia on kollageenisäikeinen kudosverkko, joka ympäröi elimistömme jokaista kudosta, lihaksia, luita ja sisäelimiä. Faskiat jaetaan kolmeen eri tyyppiin: pinnallinen faskia joka on ihon alla, syvä faskia joka on lihaksen pinnassa ja viskeraalinen (sisäelimiin liittyvä) faskia. Kullakin faskiatyypillä on omat anatomiset ja biomekaaniset ominaisuutensa ja yhteys niitä ympäröiviin rakenteisiin.

Tapoja käsitellä faskioita on paljon erilaisia ja meillä Axiksessa pyritään löytämään asiakaskohtaisesti sellainen tekniikka, joka palvelee kyseistä asiakasta parhaiten. Osa tekniikoista on hyvin helliä ja osa mielletään kivuliaiksi.

Katso video YouTubessa: Fuzz Speach by Dr Gill Hedley

Pinnallisen faskian tekniikat

Pinnallisen faskian tekniikoilla pyritään vaikuttamaan hermojen kulkuun, lymfakiertoon ja ihon liukuun sekä lisäämään aineenvaihduntaa käsiteltävällä alueella. 

Leikkausarvet ovat yhteydessä sekä pinnalliseen että syvään faskiaan ja on erittäin tärkeää, että leikkausarpiin ei jää kiinnikkeitä. Vanhatkin leikkausarvet, joissa on kiinnikkeitä, saattavat myöhemmin aiheuttaa tuki-ja liikuntaelimistön ongelmia sekä kipuja. Axiksessa käytämme myös tehokasta LymphaTouch-laitetta apuna pinnallisten faskioiden ja arpien hoidossa.

Viskeraaliset tekniikat

Osteopatiassa käytetään viskeraalisia tekniikoita sisäelinten ympärillä olevien faskiarakenteiden rentouttamiseksi. Tekniikat ovat hyvin kevyitä ja niillä pyritään rentouttamaan sisäelimen ympärillä olevan faskian kireys, jotta elin pääsisi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla vapaassa ympäristössä.

Katso video YouTubessa: Jean-Pierre Barral: Visceral Manipulation

Faskiamanipulaatio®

Faskiamanipulaatio (FM) on italialaisen fysioterapeutti, Luigi Steccon kehittämä menetelmä jossa pääasiallisesti käsitellään syvää faskiaa joka on yhteydessä lihaksiin. Jos syvän faskian kerroksien välissä ei tapahdu liukua aiheutuu siitä kipua ja liikerajoitusta. Tässä menetelmässä rajoittunut tai kivulias liike voidaan manuaalisella käsittelyllä palauttaa kivuttomaksi ja saada lisää liikelaajuutta manipuloimalla tiettyä faskia aluetta ja sen faskiapisteitä. Syvä faskia on tärkeässä roolissa liikkuessa, se toimii voimanvälittäjänä ja siinä on paljon hermopäätteitä jotka aistivat asentoa ja liikettä sekä kipua.

Tutustumisvideon löydät täältä.

Faskiamanipulaatio

Suosittele meitä

Olemme SoMessa:

  • Facebook